2014. aug 12.

Örömautózás – Hungaroring

írta: czoli
Örömautózás – Hungaroring

 

 2014. március 29.

Az ember életének a legfontosabb eseményei szinte elmesélhetetlenek. Ami pedig abszolút lehetetlen, átélni annak alapján, amit elmesélünk. Ezek csak átélhetőek, részt kell venni, jelen kell lenni.

Tegnap csoda történt. Nagyszerű csoda. Magyarország rallyversenyzői, ha nem is mindenki, de sokan, nagyszerű emberek gyűltek össze a mogyoródi pályán, hogy örömöt okozzanak beteg gyermekeknek, mosolyt varázsoljanak az arcokra, és könnyeket gyűjtsenek a szülők, és alkalmanként az összes résztvevő szemébe.   

Kettőszázötven gyermek regisztrált, kapott karszalagot és nyakbavalót, hogy minden térítés nélkül részt vehessen minden programban, amihez kedve van.

A topon természetesen az autózás állt. Ki ne akarna csodaautókban körözni a Hungaroringen, száguldani a pályán, európa- és országos bajnokok mellett ülni biztonságosan beszíjazva az autókba, izgatottan, félelemmel, és mégis örömmel, rajongással. Álmok váltak valóra ezen a szombati napon, és hiszek abban, hogy ahogy örömen úszott a szervezet összes sejtje, beindult sok gyógyulási folyamat is, már csak annak köszönhetően, mert ott volt ezen a benzingőzös pályán Isten. Ahol ennyi szeretet van jelen, ott van.

Nem lehet ellenállni ennek, miért is kellene? Jöttek a segíteni vágyó emberek, hogy részt vegyenek a gyerekek örömében. Cégek és magánemberek hoztak ajándékokat a gyermekeknek, jelmezesekkel lehetett fényképezkedni, bohócok tekergették a lufikat, önkéntesek sürögtek forogtak, intéztek mindent, ami csak szükséges.

Néhány ember egyszerűen együttműködött azért, hogy örömöt okozzon, és ez sikerült nekik. Nem volt szükség ehhez sem központi irányításra, sem hivatalos szervezésre, csak kezdeményezésre a szeretet nevében. Jó magyar emberek, akik nem akartak ebből semmiféle saját előnyt kovácsolni, nem vártak arra, hogy majd valaki biztosítja a feltételeket, hanem tették, amit jónak láttak, tették, amit a szívük diktált. És ha megkérdezed őket, megérte, nem is értik, mit kérdezel.

Én azt látom, hogy az az ország, ahol ez megtörténik, és országszerte ehhez hasonló jószándékú kezdeményezés, ott nincs nagy baj. Ha az ország dolgai nem is működnek mindig tökéletesen, a nép szíve a helyén van.

A gyermekek pedig Isten nevében gyógyulnak, mert ahol ennyi a szeretet, ott a gonoszságnak, betegségnek helye nincs. Köszönjük.

Szólj hozzá